COVID-19: 77 nieuwe besmettingen en 2 doden, totaal op 265 in Nederland

Vandaag zijn twee patiënten met het nieuwe coronavirus overleden. Beiden hadden ernstige onderliggende medische problemen. Het gaat om een  86-jarige man die opgenomen was in het Bernhoven Ziekenhuis te Uden en een 82-jarige man uit het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen. Wat de besmettingsbron van deze patiënten is, is in onderzoek.

Sinds gisteren zijn 77 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positief geteste patiënten op 265 waarvan 3 patiënten zijn overleden. Hoeveel daarvan afkomstig zijn uit Noord-Brabant volgt nog.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft na de eerdere berichtgeving vanuit Italië over de lockdown van het noorden besloten het reisadvies aan te passen. De veertien provincies die op slot gaan hebben nu een rood (niet reizen) advies gekregen.

Ook in Nederland worden er steeds meer maatregelen genomen, zo heeft de bezorgdienst van de Albert Heijn besloten om in Noord-Brabant de boodschappen alleen nog maar tot de voordeur te brengen. ProRail neem splitst als preventieve maatregel hun Operationeel Besturingscentrum over twee locaties.