Uitslag sc Heerenveen - Ajax

Ajax heeft nog eens gewonnen. In Heerenveen wonnen de Amsterdammers met 1-3 van sc Heerenveen en nemen daardoor de koppositie in de eredivisie over van AZ.

Ajax had tot aan de openingstreffer van Dusan Tadic heel veel moeite met Heerenveen. Tot aan de openingstreffer had de thuisclub ook de betere kansen en vlak voor rust had Alen Halilovic sc Heerenveen op voorsprong moeten zetten, maar de Kroatische aanvaller raakte de bal op een meter van het doel echter helemaal verkeerd. Ook in het begin van de tweede helft kreeg Heerenveen de betere kansen, maar in de 57ste minuut kwam Ajax op voorsprong.

Tadic kreeg de bal gelukkig voor de voeten en schoot beheerst de 0-1 binnen en daarna ging het snel. De 0-2 was opnieuw een doelpunt van Tadic en de Servische aanvaller had ook een belangrijk aandeel in de 0-3 van Ajax. Hij gaf een perfecte voorzet aan Lassina Traoré. De Ajax-spits miste aanvankelijk nog de opgelegde kans, maar in de rebound was Quincy Promes alsnog trefzeker. Voor rust kwam Tadic terecht in een opstootje met ploegmaat Sergiño Dest. Tadic gaf de bal diep op Dest, maar daar reageerde de vleugelverdediger niet op. Een felle ruzie volgde, waarbij de woedende Tadic zijn hoofd tegen dat van Dest bracht.

Mitchell van Bergen maakte snel na de 0-3 de 1-3, maar verder zou de thuisploeg niet komen, waardoor Ajax weer de koploper is in de eredivisie. Heerenveen staat nu elfde met 33 punten, evenveel als de nummer negen.

Razvan Marin in duel met Dusan Tadic. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

sc Heerenveen

1 - 3

AFC Ajax

67' v.Bergen    57' Tadic