Feyenoord finalist na simpele zege op NAC Breda

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB beker. Tegen NAC Breda had het een makkelijk avondje, het werd maar liefst 7-1.

Ondanks de ruime nederlaag waren de bezoekers in de openingsfase nog wel de bovenliggende partij. Desondanks was het Feyenoord waarbij de eerste kans direct raak was. Uit een vrije trap van Berghuis kopte Senesi raak. Daarna stortte NAC in ging het plots snel. Berghuis scoorde uit een strafschop, Bozenik strafte getreuzel van keeper Olij af en na een goal van Haps stond het na een half uur al 4-0. Vlak voor rust zorgde Berghuis met een mooi stiftje voor de mooiste goal van de avond.

Vlak na rust deden de bezoekers toch wat terug. Een kopbal van Van Hecke ging tussen de benen van Bijlow door maar het zorgde niet dat de spanning terug kwam. Berghuis mocht even later opnieuw aanleggen voor penalty en nadat die benut was stond het 6-1. Met een hattrick op zak werd Berghuis gewisseld, hij stond al op scherp en riskeerde zo geen schorsing voor de finale.

NAC bleef het wel proberen maar het was toch gewoon Feyenoord dat het gevaarlijkst bleef. Bozenik scoorde uit een volley maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De 7-1 kwam er toch: ook Narsingh benutte een strafschop.

Feyenoord neemt het op 19 april in der eigen Kuip in de finale op tegen FC Utrecht dat gisteren Ajax versloeg.

Berghuis mag juichen na de 5-0 (Pro Shots / Toin Damen)