Uitslag PSV - Feyenoord

De topper tussen PSV en Feyenoord is onbeslist gebleven. In Eindhoven werd het 1-1.

Er was een hoog tempo in de openingsfase. Beide ploegen zaten er bovenop en waren de bal steeds weer snel kwijt. Het was Feyenoord dat het initatief nam al waren er niet echt grote kansen. In de 33e minuut werd de topper opengebroken en het was Feyenoord dat op voorsprong kwam. Botteghin troefde Dumfries af en werkte de bal met een boogje over Unnerstall in de verre hoek. In het resterende deel van de eerste helft controleerde Feyenoord de wedstrijd.

Een paar minuten na rust bracht PSV de wedstrijd weer in evenwicht. Cody Gakpo schoof de bal in de verre hoek na voorbereidend werk van Thomas en Hendrix. Gesterkt door de goal speelde PSV een stuk beter. Feyenoord stond onder druk en kwam amper meer op de andere helft. In de 69e minuut was er toch een grote kans voor Feyenoord. Berghuis kwam na geklunkel van Rosario aan schieten toe, maar zijn schuiver werd door Unnerstall uit de hoek getikt. Een paar minuten later dacht Bozenik de 1-2 te scoren, maar  via de vingertoppen van Unnerstall en de paal rolde de bal op de doellijn, maar niet erover. In de 75e minuut leek Feyenoord een penalty te krijgen nadat Dumfries een voorzet van een Rotterdammer wegwerkte en de bal met de hand leek aan te raken. De VAR besliste echter anders. Duidelijk was dat PSV het initatief in deze fase kwijt was, en ze blij mochten zijn dat het nog steeds 1-1 stond. Feyenoord bleef aandringen, maar gescoord werd er niet meer.

PSV-speler Nick Viergever in duel met Feyenoord-speler Robert Bozenik (Pro Shots / Thomas Bakker)

PSV

1 - 1

Feyenoord

47' Gapko   33' Botteghin

Gele kaart: Gapko, (PSV), Malacia, Kökcü, (Feyenoord)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Higler