Uitslag RKC - FC Utrecht

Na vijf nederlagen en één gelijkspel heeft RKC Waalwijk eindelijk weer eens gewonnen. In eigen huis kwam RKC nog wel op achterstand, maar draaide het na rust volledig om en won met 2-1 van FC Utrecht.

Ondanks de eerste overwinning van dit jaar staat de ploeg uit Waalwijk nog steeds op de laatste plaats in de eredivisie. RKC heeft een achterstand van tien punten op de zestiende plek, de positie die niet tot rechtstreeks degradatie leidt maar toegang geeft tot de nacompetitie.

RKC kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar het was FC Utrecht dat op voorsprong kwam via Gyrano Kerk. Na rust kwam RKC in de 69ste minuut op gelijke hoogte na een prachtig doelpunt van Sylla Sow. De ex-Utrechter kapte Justin Hoogma uit waarna hij prachtig raak schoot. Zeven minuten na de gelijkmaker kwam RKC op voorsprong via Darren Maatsen. De invaller schatte als enige een dieptepass van Paul Quasten op juiste waarde in maakte het vervolgens goed af.