Uitslag PEC Zwolle - Vitesse

PEC Zwolle heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In een onwaarschijnlijke slotfase won Zwolle met 4-3 van Vitesse. Door de zege stijgen de Zwollenaren naar de vijftiende plaats.

Bij het ingaan van de slotminuten stond het 2-2 en leken genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. In de 90ste minuut kreeg PEC Zwolle een makkelijk gegeven strafschop die werd benut door Reza Ghoochannejhad. Twee minuten stond het alweer gelijk via Oussama Tannane. Pelle Clement zorgde alsnog voor feest bij de thuisploeg na een fout van Pasveer. De doelman kreeg de winnende treffer van PEC als eigen doelpunt op zijn naam: 4-3

De concurrenten Fortuna Sittard (tegen VVV) en ADO Den Haag (tegen Heracles) bleven steken op een gelijkspel, waardoor drie belangrijke punten pakte in strijd tegen degradatie. Het gat tussen Zwolle en ADO is nu zes punten.

PEC Zwolle

4 - 3

Vitesse

6' Hamer
 76' Paal
 90' Ghoochannejhad(pen)