FOK! Wat een weer: Code geel vanwege gladheid

In het hele land, met uitzondering van de kustgebieden, is er in de nacht en (vroege) ochtend kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid.

Vanochtend is het zonnig en droog. De temperaturen liggen in de vroege ochtend dicht bij het vriespunt en door bevriezing van natte weggedeelten kan het plaatselijk nog even glad zijn. Later vanochtend en aan het begin van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en later vanmiddag gaat het van het zuidwesten uit regenen. In de avond is in het noordoosten korte tijd natte sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind wordt zuidelijk en neemt toe tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig of hard.

Komende nacht is er veel bewolking en trekt de regen naar het noordoosten weg. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 3°C en wordt aan het begin van de nacht al bereikt. Daarna loopt de temperatuur geleidelijk op. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Zaterdag overdag is er in het algemeen veel bewolking en in de middag trekt een regengebied oostwaarts over het land. De middagtemperatuur ligt rond de 13°C en de zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de middag is er kortdurend kans op zware windstoten, daarna draait de wind naar het zuidwesten. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.
Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's..

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.