Messi helpt met 54ste hattrick Barcelona aan ruime zege

Lionel Messi had vier duels op rij niet gescoord voor Barcelona, maar in de thuiswedstrijd tegen SB Eibar maakte de Argentijnse sterspeler de eerste vier goals van de wedstrijd. Het zou uiteindelijk 5-0 worden voor Barcelona na een doelpunt van Arthur.

Eibar startte aardig en zag al vroeg een doelpunt afgekeurd worden, maar daarna was het de beurt aan Messi. Messi opende na veertien minuten de score en zou in de eerste helft nog twee keer scoren, waardoor hij zijn 54ste hattrick maakte in zijn carrière.

Na rust zag Eibar opnieuw een doelpunt afgekeurd worden en Barça zelfs twee.Het bleef daardoor lang 3-0 maar in de slotfase liep Barcelona nog uit naar 5-0. Messi maakte op aangeven van Martin Braithwaite de 4-0. De nieuwe aankoop van Barcelona kon bij zijn debuut de 5-0 maken. Zijn inzet werd echter gekeerd, maar uit de rebound scoorde Arthur.

Frenkie de Jong begon op de bank bij Barcelona en kwam na een uur spelen het veld in voor Sergio Busquets.

Volgende week zondagavond staat El Clásico op het programma. Dan gaat Barcelona op bezoek bij Real Madrid.