Nederlandse kalverslachter opnieuw in verlegenheid gebracht

Opnieuw wordt de Nederlandse kalf-integratie VanDrie Group, wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen, in verlegenheid gebracht. Nadat eind 2018 Animal Rights undercoverbeelden naar buiten bracht van verschrikkelijke dierenmishandeling in het kalverslachthuis VanDrie België te Hasselt, is het nu de beurt aan het slachthuis in Sobeval in de Franse Dordogne. De beelden werden gemaakt door L214.

In Sobeval worden elke dag bijna 700 kalveren gedood, of 90 dieren per uur. Het is een van de grootste kalverslachthuizen in Frankrijk.

Net als in de Animal Rights beelden uit Hasselt is te zien hoe de verdoving met het penschiettoestel misgaat en kalveren meerdere keren de kogel krijgen. Ook past men in Sobeval de omstreden ‘post-cut stunning’ methode toe, waarin eerst de keel wordt doorgesneden voordat een pen door het voorhoofd van een kalf wordt gejaagd. 

De beelden lijken eens te meer duidelijk te maken dat de misstanden bij VanDrie geen incidenten zijn, maar structureel plaatsvinden. Animal Rights vraagt nog steeds om sluiting van de vestiging in Hasselt en daagde het slachthuis voor de rechter.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren! 


Submitter:  Bron: Persbericht Animal Rights