Gepolijste Diablo-kloon Wolcen nu uit Early Access

De loot-gedreven ARPG Wolcen: Lords of Mayhem is de meest recente indie-hit op Steam. De game verkeerde sinds maart 2016 al in Early Access, maar is vanaf gisteren officieel uitgebracht en kon meteen rekenen op een enorme stijging in de Steam charts.

De isometrische actie-RPG die veel doet denken aan de Diablo-games van weleer is in totaal vier jaar in ontwikkeling geweest en er kan over het uiterlijk van de game dan ook weinig negatiefs gezegd worden. Recensies zijn dan ook erg goedgezind, al lijken er hen der nog wel wat bugs schuil te gaan in de campaign. Sinds de release schoot het aantal gelijktijdige spelers dramatisch omhoog naar 62.000, waarmee het meteen de top 10 van meest gespeelde games op Steam binnendrong. Het ging zo hard dat de ontwikkelaars een nachtje door moesten halen om server-capaciteit danig uit te breiden na klachten over verbindingsissues. Vanwege grote exposure op Twitch tikte het aantal kijkers daar op zijn top de 108.000 aan.

Wolcen: Lords of Mayhem kan offline single-player en online in co-op gespeeld worden. In de 1.0 release zit een volledige voice-acted campaign van 3 hoofdstukken met endgame-content en twee moeilijkheidsgraden. De game kun je hier vinden op Steam, voor €34,99.