KNVB houdt optie voor 'dubbele bekerfinale' Ajax - Feyenoord open

Nu Ajax en Feyenoord de halve finale van de TOTO KNVB Beker hebben bereikt, lonkt een eindstrijd tussen beide aartsrivalen. Ook in 2010 stonden Ajax en Feyenoord tegenover elkaar in de bekerfinale en toen besloot de KNVB om bij hoge uitzondering een 'dubbele finale' te houden. Of dat nu ook zal gebeuren, laat de voetbalbond nog in het midden.

Ajax en Feyenoord nemen al meer dan tien jaar geen uitsupporters mee naar elkaars stadions, nadat in het verleden zware rellen uitbraken bij onderlinge confrontaties tussen de clubs.

Precies tien jaar geleden nam de KNVB het besluit om de bekerfinale tussen de Amsterdammers en Rotterdammers over twee wedstrijden te organiseren. Ajax won vervolgens beide wedstrijden (2-0 en 1-4).

Als Ajax in de halve finale afrekent met FC Utrecht en Feyenoord datzelfde doet met NAC Breda, dan volgt opnieuw een eindstrijd tussen beide clubs. De KNVB weigert echter vooruit te lopen op de zaken.

"Ajax - Feyenoord is een van de vier mogelijke finales", laat een woordvoerder weten aan RTV Rijnmond. "De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal."

"We moeten met alle scenario's rekening houden maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid, vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi."

"Dus laten we vooral eerst genieten van de halve finales", zo klinkt het vanuit de KNVB. Ajax gaat op woensdag 4 maart op bezoek bij FC Utrecht, terwijl Feyenoord een dag later in de eigen Kuip aantreedt tegen NAC.

De finale staat vooralsnog gepland op zondag 19 april. Voor een eventuele tweede finale is nog geen datum geprikt.