Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 7

Vers van zijn Oscarwinst is Bong Joon-ho deze week terug in de bioscopen met Parasite; hoewel de film gewoon nog in bioscopen draait (ga 'm vooral zien!), is er nu ook een speciale zwart-witversie te zien, die een andere beleving geeft aan Bongs genre-bending meesterwerk. Voor wie liever naar een Nicholas Cage-film, een gameverfilming of een fantasy-horror gaat is er overigens ook voldoende te beleven.

Parasite (black/white)

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Fantasy Island

In Fantasy Island laat de mysterieuze Mr. Roarke de geheime dromen van zijn gasten uitkomen in zijn luxe en afgelegen tropische resort. Maar als de fantasieën in nachtmerries veranderen, moeten de gasten het raadsel van het eiland oplossen als ze er levend vanaf willen komen.

De beentjes van Sint-Hildegard

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Primal

In de keiharde actiefilm Primal is jager Frank Walsh (Nicolas Cage) gespecialiseerd in het vangen van wilde dieren. Zijn laatste indrukwekkende vangst bestaat onder meer uit ‘The Ghost Cat’, een zeldzame witte jaguar. Terwijl de dieren op een nogal louche schip worden gehesen, arriveren de Amerikaanse special forces met een misschien wel gevaarlijker wezen: Gevangene Richard Loffler (Kevin Durand) is een voormalig marinier die als huurmoordenaar verschrikkelijke misdaden tegen de mensheid heeft begaan. Omdat hij vanwege een hersenvervorming niet in staat is om te vliegen maar per direct Brazilië moet verlaten, zit er niets anders op dan hem mee te nemen op het zeetransport. Waar hij wordt begeleid door o.a. neuroloog Dr. Ellen Taylor (Famke Janssen). Na twee dagen op zee, omringd door niets dan water, weet Loffler op gewelddadige wijze zijn kooi te openen, en niet alleen die van hem, maar ook die van de dieren... Er ontstaat totale chaos op de boot, waar de grenzen tussen jager en prooi steeds meer vervagen: Wie jaagt er nu op wie?

Sonic

Sonic is het nieuwe live-action avontuur gebaseerd op de populaire Sega videogame franchise. Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) proberen samen de slechterik Dr. Robotnik (Jim Carrey) te stoppen en de wereld te redden. Verder met o.a. Tika Sumpter en Ben Schwartz (stem van Sonic).

Atlantique

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

A White, White Day

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

Spike en de Magische Steen

Spike is alles behalve een schattig, klein egeltje. Ze barst van de energie en het zelfvertrouwen en is niet bepaald op haar mondje gevallen. Wanneer de watervoorraad dreigt op te raken voelt Spike zich geroepen om het bos en de dieren te redden. Samen met Tjum de eekhoorn gaat ze op zoek naar de Magische Watersteen die in handen is van de gemene berenkoning Bantur. Samenwerken zit niet in de aard van deze twee eigenwijze beestjes, maar ze komen er al snel achter dat dit de enige manier is om hun avontuurlijke reis tot een succes te maken.

Minuscule 2, het tropisch avontuur

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming.. de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd? Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten.

Spoed je naar je lokale bioscoop of filmhuis en check de nieuwe aanwinsten!