Real Sociedad schakelt Real Madrid uit in de Copa del Rey

Real Madrid is in de kwartfinales van de Copa del Rey uitgeschakeld door Real Sociedad. De Baskische club was met 3-4 te sterk. De voormalige Eredivisiespelers Alexander Isak en Real Madrid-huurling Martin Ødegaard waren beide trefzeker voor Sociedad.

De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een goal van Ødegaard. De Noor die in Nederland actief was voor sc Heerenveen en Vitesse scoorde uit de rebound op een schot van Isak. De voormalig speler van Willem II kreeg zelf ook enkele kansen om te scoren.

Tien minuten na de rust verdubbelde Isak de score. Binnen twee minuten scoorde hij via een afstandsschot ook de 0-3. Real Madrid kwam via Marcelo terug tot 1-3. Mikel Merino maakte het vierde doelpunt voor de Basken. Daarna werd het toch nog even spannend door doelpunten van Rodrygo en Nacho, maar de vierde Madrileense treffer kwam er niet meer.