Moorkop heet voortaan chocoladebol bij HEMA

Zit iedereen er klaar voor om zich even goed op te winden? Bij de HEMA heet de moorkop voortaan chocoladebol! De naam van de lekkernij is niet meer van deze tijd aldus het warenhuis. "Daarom is besloten de naam te veranderen naar chocoladebol. Het product blijft hetzelfde", aldus een woordvoerder van de HEMA zo valt te lezen op AD.nl. Vanaf 30 maart zal de nieuwe naam in de HEMA's door het hele land te vinden zijn.

"De term ‘moor’ komt van het Latijnse woord maurus, wat ‘bewoner van Noordwest-Afrika’ of ‘inwoner van Mauretanië’ betekent", zo legt het AD nog even aan ons uit. 

Eerder deze week was er al een bakker in Monster die het landelijke nieuws haalde met dezelfde naamswijziging. "Klanten verbonden de naam aan slavernij. Ze verwezen naar racisme. En ik wil nergens aan meewerken waar mensen een vervelende associatie bij hebben. Dus heb ik er iets aan gedaan. Negerzoenen heten daarom bij ons ook kisses", aldus Bakker Verwoerd. "Als blijkt dat mensen aanstoot nemen aan de naam, dan willen wij dat verhelpen", zo sluit de HEMA zich aan bij de bakker.