Franse tiener onder politiebescherming na kritiek op islam

Een Franse tiener heeft het aangedurfd om via een livestream de avances van een islamitische jongen af te wijzen. Volgens de 16-jarige Mila geheel onschuldig en natuurlijk, aangezien ze lesbisch is. Inmiddels is de discussie zo opgeblazen, dat het meisje niet meer naar school kan en ze onder constante politiebewaking staat.

Mila is nogal een uitgesproken criticaster van de 'religie van vrede'; zelf vindt ze het een 'religie van haat'. Iets waar ze in een interview voor de Franse tv geen woord van terugnam, naast de opmerking dat ze mensen die de religie "in vrede" willen belijden niet heeft willen beledigen. Wel heeft ze spijt betuigd van een aantal "grove uitspraken".

Tegenstanders van haar uitspraken hebben haar online bedreigd te zullen verkrachten of met zuur te behandelen, de kleren van het lijf te scheuren, levend te begraven en de naam van haar school is op het internet gegooid. Daar gaat ze begrijpelijkerwijs voorlopig dan ook niet meer naartoe.

Zelfs de Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, is opgestaan om Mila te verdedigen tegen de haters en hij wil haar zo snel mogelijk weer veilig naar school laten gaan.

Via Twitter kunnen FOK!kers hun voorkeur geven: ben je voor of tegen Mila? Daarvoor zijn officieel de hashtags #jesuismila (ik ben Mila), of #jesuispasmila (ik ben Mila niet) in het leven geroepen.