Verstappen over Hamilton: "Eén van de besten, maar hij is God niet"

In 2019 werd Max Verstappen in de eindstand van het WK derde achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Voor het komende seizoen heeft hij veel vertrouwen. “We willen dit jaar echt de uitdaging aangaan met Mercedes en ik denk dat we daartoe in staat zijn”, vertelde Verstappen tijdens een evenement van hoofdsponsor Red Bull.

“Lewis is erg goed, één van de besten. Maar hij is God niet. Misschien heeft hij God aan zijn zijde, maar hij is het zelf niet. Als je de beste auto hebt, kun je altijd op 97 procent racen en maak je bijna geen fouten, maar als we dit jaar vanaf het begin op zijn hielen zitten, dan moet Lewis steeds op 100 procent racen en dat is hij niet gewend. Aan het eind van vorig seizoen waren we al erg competitief.”

Volgens teambaas Christian Horner is Red Bull Racing voor komend seizoen beter voorbereid dan de afgelopen jaren. “Honda heeft het in 2019 geweldig gedaan, elke introductie van een nieuwe motor zorgde voor betere prestaties. Ik heb het gevoel dat we heel erg dicht tegen Mercedes aan zitten”, aldus Horner. “Daarom ligt de nadruk nu nog meer op het chassis van de auto. We voelen ons nu beter voorbereid op de start van het seizoen. We zijn er eerder klaar voor dan de afgelopen vijf jaar het geval was.”

Op 12 februari onthult Red Bull Racing de nieuwe auto. Een week later vindt in Barcelona de eerste van zes testdagen plaats.