Coronavirus: nieuwe besmettingen in Duitsland

China heeft de besmettingscijfers van alle regio's vandaag weer bekendgemaakt. Het aantal besmetting stijgt tot bijna 17.500 gevallen met daarbij 362 doden als gevolg van het 2019-nCov coronavirus. Het lichtpuntje is wel dat er inmiddels 530 mensen zijn genezen van hun besmetting.

In de Verenigde Staten zijn nog 2 nieuwe besmettingen vastgesteld in San Benito County in de staat Californië. Het gaat om een getrouwd stel waarvan de man recentelijk in Wuhan is geweest. De vrouw is dus middels mens-op-mens besmetting door het virus dat de man met zich mee droeg. India meldt de 3e besmetting in Kerala, het zou ook gaan om iemand die recentelijk uit Wuhan is teruggekomen.

Niet alleen heeft het publieke leven in China onder het virus en de daarbij ingestelde maatregelen te lijden, ook de beurs heeft het zwaar. Sinds 23 januari is de aandelenbeurs gesloten geweest in verband met het Chinese nieuwjaar en is vervolgens nog een paar extra dagen gesloten geweest vanwege de virusuitbraak. De handelsdag opende 9,1 procent lager en sloot met een verlies van bijna 8 procent.

Ook in de rest van de wereld beginnen de eerste gevolgen van de virusuitbraak in China langzaamaan naar boven te komen. Zo heeft de winkelketen Action die veel producten uit China importeert verschillende scenario's klaarliggen mocht de export stil komen te liggen.

The Wuhan virus - thebaselab
The Wuhan virus - thebaselab

Update 22.22 uur:
In Duitsland zijn 2 nieuwe besmettingen gemeld in Beieren, daarmee komt het totaal aantal besmetting in Duitsland op 12. Een van de besmettingen is een man die bij een bedrijf in Starnberg werkt en is al de 8e besmetting bij het betreffende bedrijf. De andere is het kind van een man bij wie het virus vorige week al was vastgesteld.