NFL: Uitslag Super Bowl LIV

De Kansas City Chiefs hebben de 54ste editie van de Super Bowl gewonnen. In een zeer spannende en leuke wedstrijd werden de San Francisco 49ers met 31-20 verslagen. De laatste keer dat de Chiefs de Super Bowl wonnen was 50 jaar geleden, tijdens Super Bowl IV.

De avond begon met een eerbetoon aan de onlangs overleden Kobe Bryant. De spelers van beide teams stelden zich op de 24-yards line, de rugnummer van Bryant, en hielden een moment stilte.

De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. De 49ers openden de score met een field goal (3-0). De Chiefs wisten meteen terug te slaan met een touchdown van quarterback en sterspeler Patrick Mahomes (3-10). Tegen het einde van de eerste helft trokken de 49ers de score weer gelijk met een touchdown van Kyle Juszczyk (10-10).

Na de rust, en de half-time show van Shakira en Jennifer Lopez, waren het vooral de 49ers die de wedstrijd begonnen te domineren. Na een field goal van Robbie Gould en een touchdown van Raheem Mostert hadden de 49ers een voorsprong van maar liefst 10 punten. Met een zeer sterk spelende 49ers verdediging en nog maar 8:53 op de klok leek het er op dat de wedstrijd gespeeld was.

In deze laatste kleine negen minuten sloeg de wedstrijd echter totaal om. Een drive van 82 yards resulteerde in een touchdown van Travis Kelce voor de Chiefs (20-17). De 49ers konden geen goede drive neerzetten, waardoor de Chiefs de bal nogmaals terugkregen met ruim vijf minuten te spelen. Ook deze drive resulteerde in een touchdown. Dit keer was het een korte pass van Mahomes naar Damien Williams (20-24). Ook de volgende drive van de 49ers resulteerde in nul punten. De genadeslag kwam met nog 1:12 op de klok. Een mooi 38-yard run van Williams resulteerde in zijn tweede touchdown van de avond en de eindscore van 20-31.

Met deze overwinning nemen de Kansas City Chiefs voor de tweede keer de Vince Lombardy trophy mee naar huis. Patrick Mahomes werd na de wedstrijd uitgeroepen tot MVP en is hiermee de jongste speler ooit die die titel mag dragen.