Coentunnel gevaarlijkste stuk snelweg van het land

Dat er veel ongelukken gebeuren in de Coentunnel mag geen nieuws meer heten. Hij is dan ook met enige regelmaat afgesloten. Maar de tunnel is nu uitgeroepen tot het 'gevaarlijkste stukje snelweg van het land'.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van de cijfers van de Stichting Incident Management Nederland, verantwoordelijk voor de berging van personenvoertuigen na ongevallen.

63 ongelukken
De noordelijke ingang van de Coentunnel (A10) staat bovenaan in de ranglijst met ongelukken en is daarmee bestempeld als gevaarlijkste stuk snelweg. Bij de ingang van de Coentunnel gebeurden het afgelopen jaar 63 ongelukken. Maar zowel bij de ingang, als de uitgang is het vaak raak. Ook het stuk A10 net voorbij de tunnel scoort hoog in de lijst met 48 ongelukken.

Bocht
Stichting Incident Management vertelt aan RTL Nieuws dat het voornamelijk eenzijdige ongelukken zijn, maar wat daar de reden van is durft de woordvoerder niet te zeggen. Maar een oorzaak zou kunnen zijn dat mensen de bocht niet kunnen houden, met name als het regent.