Zo ligt circuit Zandvoort er nu bij, het asfalteren is begonnen

Een paar weken geleden gaven we jullie wederom een update van de verbouwingen op en rond het circuit van Zandvoort. Er is de afgelopen weken hard doorgewerkt dus het is weer tijd om te laten zien hoe het ervoor staat.

Net als de vorige keer maakte Jorg de Bruijn een mooi filmpje van hoe de situatie nu is. Goed is te zien dat de volgende fase van de verbouwing is ingegaan, het asfalteren. Niet alleen krijgen delen van de baan een nieuwe toplaag ook op de vernieuwde delen van het circuit en de pitstraat zijn nu aan de beurt voor de asfaltleggers.

Ook is goed te zien dat er langs de baan diverse run-offs zijn aangelegd. Het zijn smalle vluchtroutes, die vanaf het begin van de bocht achter de grindbakken langslopen zodat een coureur na een foutje weer veilig de baan op kan zonder er voordeel van te hebben. Ook is goed te zien dat het afmaken van de kombochten binnenkort kan beginnen.

Het grondverzet rond de baan lijkt ook vrijwel afgerond en de plekken waar extra tribunes zullen komen kunnen voorbereid worden voor die werkzaamheden.

Zo ligt circuit Zandvoort er nu bij, het asfalteren is begonnen (Bron: YouTube/Jorg de Bruijn)