Marko: "Ons grote doel is dat Max de jongste wereldkampioen ooit wordt"

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft nogmaals aangegeven dat het grote doel voor de renstal nog steeds is om met Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit te leveren.

De Oostenrijker vertelde erg blij te zijn dat Verstappen al zo snel in het nieuwe jaar zijn contract wilde verlengen. "Voor ieder team is het belangrijk om een zekere mate van continuïteit te hebben. En voor iedere coureur is het ook belangrijk dat hij zich op dingen kan concentreren waar het werkelijk om draait, namelijk het rijden en de techniek. Daarom hebben we gezegd 'des te eerder, des te beter’. We hebben het contract met Honda eerst verlengd tot en met 2021 en daarna zijn we er met Max relatief snel uitgekomen."

"Wij zijn vooral zeer blij, dit geeft ons stabiliteit en geeft het hele team ook ongelooflijk veel motivatie. Het is namelijk ons grote doel om met Max, die ook bij ons is begonnen in de Formule 1, de jongste wereldkampioen ooit te worden. We willen nu gaan oogsten na al het werk dat we in de opbouw hebben gestoken", aldus Marko zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-adviseur vertelde dat hij na de Formule 3 race op de Norisring besloot dat Verstappen direct naar de Formule 1 moest doorstromen. "Het was tijdens een Formule 3-race op de Norisring onder verraderlijke omstandigheden waar de baan elke ronde anders was. Hij was twee seconden sneller dan de rest en reed bij het hele veld weg. Ik zag meteen een potentiële Grand Prix-winnaar in hem en we waren toen al in onderhandeling om hem in ons juniorteam onder te brengen. We waren er alleen nog niet over uit in welke klasse we hem zouden plaatsen. Maar na die race heb ik Jos gebeld en gezegd: 'Jos vergeet alles, we gaan volgend jaar naar de Formule 1.' Waarna het lang stil bleef aan de andere kant van de lijn. 'Jos...? Jos...? Jos...?' Ik kreeg geen antwoord en moet toegeven dat ik meestal vroeg telefoneer en vermoed dat Jos op dat moment nog niet helemaal uitgeslapen was."

Marko: "Ons grote doel is dat Max de jongste wereldkampioen ooit te wordt" (Pro Shots / Zuma Press)
Marko: "Ons grote doel is dat Max de jongste wereldkampioen ooit wordt" (Pro Shots / Zuma Press)