Mink van der Weerden van Oranje-Rood naar Rot-Weiss Köln

Hockeyer Mink van der Weerden verlaat Oranje-Rood na twaalf jaar voor een avontuur in Duitsland. De 31-jarige strafcornerspecialist maakt komend seizoen de overstap van Eindhoven naar Rot-Weiss Köln.

Van der Weerden behaalde in zijn tijd bij Oranje-Rood (en de voorloper Oranje Zwart) drie keer de landstitel. Ook won de verdediger de EHL met de Eindhovense formatie. Bij Rot-Weiss Köln wordt Van der Weerden onder meer de ploeggenoot van de Belgische doelman Vincent Vanasch, die al eerder bekend maakte over te stappen naar de Duitse topploeg.

Van der Weerden laat op de site van de Duitse club weten dat hij heel enthousiast is over zijn avontuur bij Rot-Weiss. "Ik heb altijd al willen spelen in de Bundesliga en krijg nu die kans. Rott-Weiss is een van Duitslands bekendste en meest succesvolle clubs. Ik hoop dat ik de komende jaren een bijdrage kan leveren aan de club. Ik ben enthousiast dat ik met coach André Henning en enkele van Duitslands grootste toppers en talenten kan samenwerken. Ik hoop dat we gezamenlijk succesvol kunnen zijn in de Bundesliga en de EHL."