Batwoman is lesbisch

Batwoman, gespeeld door actrice Ruby Rose, heeft Gotham City zondagavond de waarheid over haar seksuele geaardheid medegedeeld. In de aflevering van de superheldenserie vertelde Batman's nicht, Kate Kane, de wereld dat ze een lesbische crimefighter is.


Is uit de kast komen voor een superheld nuttig? (Bron: YouTube)

De keuze om uit de kast te komen was niet eenvoudig, maar in de aflevering met de welluidende naam 'How Queer Everything Is Today!' kwam het hoge woord eruit. De heldin maakte na te aanhoren van het zielige verhaal van een personage wiens ouders weigerden haar seksuele identiteit te accepteren, de deur van de kast dan definitief open. 

Batwoman ging in oktober 2019 in première met het gerucht dat het de eerste superheldenreeks in de televisiegeschiedenis zou zijn met een LGBTQHPWVF^NB==D-personage in de hoofdrol. Kate Kane neemt tijdens de mysterieuze afwezigheid van de iconische beschermer van Gotham, Batman, de rol op zich om het kwade te bestrijden.

"Het meisje onder het kostuum is zo tevreden met wie ze is en zo comfortabel met eerlijk zijn, daardoor is ze nooit echt in de kast geweest", aldus de mysterieuze verklaring van Caroline Dries, producent en schrijver.