Zwaargewonde vrouw na drie weken overleden aan verwondingen

De vrouw die op 1 januari ten val kwam met haar snorfiets bij 't Goyplein in Utrecht is overleden aan haar verwondingen. De politie is nog steeds dringend op zoek naar getuigen. Die morgen, op nieuwjaarsdag, kwam de 47-jarige vrouw uit Utrecht ten val. Zij raakte levensgevaarlijk gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht, waar ze afgelopen weekend overleed.

De vrouw werd door omstanders zwaargewond gevonden op ’t Goyplein, het kruispunt van de Waterlinieweg met de Goylaan. Zij lag vlakbij haar snorfiets. Aan het slachtoffer werd door de omstanders onmiddellijk eerste hulp geboden. Ook toegesnelde politieagenten en ambulanceteams ontfermden zich over haar.

Het opsporingsteam verkeer van de politie Midden-Nederland is een onderzoek begonnen. Ter plaatse heeft de forensische opsporing verkeer een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Rechercheurs van het opsporingsteam willen ook graag spreken met getuigen. Hoewel zij al met de getuigen hebben gepraat die het slachtoffer eerste hulp hebben geboden, heeft het onderzoek nieuwe informatie opgeleverd.

Vast is komen te staan dat op of rond het moment van het ongeval een personenauto op de afrit van de Waterlinieweg richting ’t Goyplein heeft gereden vanuit de richting van het stadion Galgenwaard. De politie wil graag weten wat de inzittende(n) van deze auto hebben gezien. Daarom is de politie dringend naar hen op zoek. De inzittende(n) van deze auto kan/kunnen contact opnemen met het opsporingsteam via 0900-8844.

Bureau Hengeveld
Het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedt aankomende zaterdag aandacht aan de zaak. Er worden beelden getoond, waarvan de politie hoopt dat mensen erop aanslaan en getuigen zich melden. Bureau Hengeveld wordt zaterdag vanaf 8.00 uur uitgezonden en zal gedurende de week herhaald worden.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-844, 080-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via het tipformulier op de website.