FOK! Wat een weer: eindelijk een betere dag

Gegroet.

Ik kamp de laatste tijd met een heuze writersblock. Het lukt me maar niet om een leuk verhaaltje te bedenken. Dat komt mede doordat het al maandenlang vleesch noch visch weer is en er gewoon geen ene reet te vertellen valt. Ja, het is bewolkt, het regent af en toe en er is weinig zon. Zo kun je de eerste twee weken van januari al samenvatten. En dat gaat ten koste van je interesse en je inspiratie. Er is geen overlast door vorst en sneeuw, het is niet glad, geen hevige buien etc.

Zo ook gisteren weer. Er trok een vrij actief regengebied over het land en daaruit viel op de meeste plekken méér dan 5 mm uit. De opklaringen bereikten mij rond een uur of half 5, maar voor de zon was het al te laat. De komende uren trekt de regen verder weg naar Duitsland en klaart het overal op.

Na de absurd zachte nacht van gisteren, de minima lagen rond de 12 graden, is het inmiddels afgekoeld. Komende nacht koelt het verder af naar waarden tussen de 3 en 7 graden. Nog geen reden om de schaatsen uit het vet te halen dus.

Vandaag hebben we eindelijk dan eens een vriendelijke dag. De zon schijnt zeer geregeld en het blijft overal droog.  Het is opnieuw een zachte dag met maxima tussen de 10 en 12 graden. De zuidelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig tot vrij krachtig.

In het weekend wordt het tijdelijk wat koeler met misschien wel een graadje vorst in de nacht. Dit is echter absoluut geen aanzet tot een heuse winterinval, want daar is in de verste verte nu absoluut geen sprake van. Het wordt eerder weer zachter, dan nog frisser komende week.

Tot ziens.  

Meer weer op FOK!

Arnhem in de ochtend (Foto: Charged)
Het station van Arnhem in de vroege ochtend. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.