Nikkie Tutorials onthult: "Ik ben transgender"

Vlogster Nikkie Tutorials heeft vanavond in een YouTube-video onthuld dat ze transgender is. Jarenlang droeg ze het geheim bij zich maar nu vond het tijd om open kaart te spelen. De make up-expert deed de onthulling onder andere omdat ze gechanteerd werd.

"Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Ik was geboren in het verkeerde lichaam, wat betekent dat ik transgender ben", zo vertelt de Nederlandse in de video.

"Ik snapte niet waarom ik kort haar had en waarom ik lange broeken moest dragen. Waarom kon ik geen jurkjes aan? Ik speelde met barbiepoppen, ik gebruikte nagellak en speelde met extensions. Alles aan mij was een meisje", aldus Nikkie over haar jonge jaren.

Op haar zesde liet de visagiste haar haren lang groeien en een jaar later besloot ze alleen nog maar meisjeskleding te gaan dragen. Op haar veertiende volgde een hormoonbehandeling en op haar negentiende onderging ze een geslachtsoperatie. "Ik ging in transitie tijdens YouTube en veranderde in mezelf terwijl jullie mij al volgden", zo deed de YouTube-ster uit de doeken.

De bekentenis kwam er nu niet zomaar. Naast het gevoel dat ze zich nu vrij genoeg voelde om haar verhaal te doen was er ook druk van buitenaf. "Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal aan de media wilden lekken. Ze zeiden dat ik loog of dat ik de waarheid niet wilde vertellen. Dus voor de mensen die mijn verhaal bekend wilden maken, deze is voor jullie", aldus Nikkie.