Agenten bijna blind door stenengooiende minderjarigen

Twee politieagenten raakten zaterdagavond 11 januari gewond toen de ruit van de politieauto waar zij inzaten werd ingegooid met een steen. Twee minderjarigen zijn aangehouden.

De agenten reageerden rond 20:00 uur op een melding dat er op de Van Swindenstraat in Den Haag stenen vanaf een dak naar beneden werden gegooid. Meerdere auto’s raakten daardoor beschadigd. Toen de agenten ter plaatse kwamen werd er een steen gegooid op de politieauto waar zij inzaten. De ruit ging kapot en de agenten kregen rondvliegende glassplinters in hun oog. Zij zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun ogen. Ook een voorbijgangster raakte gewond door een steen.

Voor dit incident zijn twee minderjarige jongens van 16 en 17 aangehouden, beiden komen zij uit Den Haag. Mogelijk zijn er meerdere mensen die materiele of fysieke schade hebben opgelopen door het gooien van deze stenen, en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. De disrictsrecherche Den Haag West komt graag met deze mensen in contact. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.