Man komt om het leven bij ongeval op A1

Op zondagochtend kwam bij een ongeval op de A1 een 21-jarige man uit Almelo om het leven. Om ongeveer 06:45 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval op de A1 ter hoogte van hectometerpaal 156. Ter plaatse bleek dat er ondertussen twee auto’s bij de aanrijding betrokken waren.

De toedracht van het ongeval voor zover nu bekend:
Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder van de eerste auto, komend uit de richting van Oldenzaal, de macht over het stuur verloren en met de auto in de rechterberm terecht gekomen en vervolgens weer de weg opgekomen en in aanraking gekomen met de middengeleider en is de auto op de linker rijstrook tot stilstand gekomen. In de auto zaten vijf inzittenden, die op dat moment voor zover bekend ongedeerd waren. Een aantal van de inzittenden van de auto hebben geprobeerd de auto vervolgens van de weg af te duwen. Terwijl zij hiermee bezig waren, werd de auto in de flank geraakt door een achterop komende auto.

Bij het ongeval kwam een 21-jarige man uit Almelo om het leven. De overige inzittenden van de auto raakten gewond. Het betrof twee 19-jarige mannen en een 18-jarige man en 17-jarige man, allen afkomstig uit Almelo. De bestuurder van de achteropkomende auto, een 60-jarige vrouw uit Hengelo, raakte ook gewond. Alle gewonden werden door ambulances naar ziekenhuizen in Almelo of Enschede gebracht voor behandeling van hun verwondingen.

Politie zoekt getuigen
De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk en de politie heeft nog een aantal vragen. De politie komt daarom graag in contact met getuigen van dit ongeval. Heeft u vlak voor of na het ongeval iets gezien? Of heeft u het ongeval zelf zien gebeuren? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook het tipformulier invullen. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met telefoonnummer 0800-7000.