NS maakt drinkwaterbelofte niet waar

Hedenavond bevond uw redacteur zich op Utrecht Centraal, en daar viel haar oog op onderstaande reclame. Op meer dan 200 punten gratis water tappen in geval van dorst. En ja, die watertappunten zijn fijn en handig. In het voorjaar, de zomer en de herfst. In de winter heb je er geen zak aan, want dan sluit de NS de tappunten af in verband met het mogelijke gevaar op bevriezing. Dat lijkt de webcare van de Nederlandse Spoorwegen echter niet geheel te begrijpen, zoals blijkt uit dit Twitterdraadje dat ontstond na een klacht van uw redacteur.

Het eerste antwoord luidde kortweg dat het ter preventie diende en dat ik dan maar langs de Kiosk moest voor een flesje water. Nee dus, dan vul ik m’n eigen fles wel bij op het toilet op het station. Toen was het excuus dat het tappunt niet de hele winter afgesloten hoefde te zijn, want als de temperaturen warm genoeg zouden zijn, zouden ze weer opengesteld worden.

Dat de NS de tappunten afsluit om vorstschade te voorkomen is een begrijpelijke handeling, maar wat niet echt begrijpelijk is, is dat ze juist in de periode waarin de service onbruikbaar is, er reclame voor gaan lopen maken. Voor iets wat je niet kunt leveren, ga je geen reclame maken. Zo simpel is het.

Een Twitteraar vergoelijkte de reclame: Zolang de NS geen échte reclame mag vertonen zou dit gewoon als aardige afleiding bedoeld zijn, om de reiziger te vermaken: “Gewoon een weetje die nu kort niet van toepassing is. Nog big deal.” Dat de NS met dit soort ‘reclameweetjes’ reizigers blij maakt met een dooie mus maakt kennelijk niet uit.

De reactie van de webcare is tekenend voor het falende beleid van de NS, zo beaamt Rikus Spithorst van de maatschappij voor Beter OV: “Het is haast bewonderingswaardig hoe de NS er met dit soort gepruts weer in slaagt om het imago van het OV te verknallen. Dingen aanprijzen waarvan niets terecht komt, dat lijkt ze wel in het bloed te zitten.”

NS maakt drinkwaterbelofte niet waar  (Foto: FOK! /DJMO )
NS maakt drinkwaterbelofte niet waar (Foto: FOK! /DJMO )