DCTV-series gaan nog een seizoen door

De op DC Comics gebaseerde tv-series van de Amerikaanse zender The CW gaan nog een jaartje door. Dat werd deze week bekend; op één na kregen alle DCTV-series van de zender een verlenging, wat betekent dat na het einde van het tv-seizoen in mei er een nieuw seizoen volgt vanaf oktober.

Het gaat hier om Supergirl, The Flash, Batwoman, Legends of Tomorrow en Black Lightning. Op de laatste na zijn zij onderdeel van een gezamenlijk verhalen-universum dat de naam Arrowverse draagt, vernoemd naar Arrow, de eerste van de reeks series die startte in 2012. Die serie heeft nog een paar afleveringen te gaan in het huidige seizoen en zal het daarbij houden. Eén van die afleveringen zal echter een 'backdoor pilot' zijn voor een nieuwe tv-serie, genaamd Green Arrow and the Canaries, die mogelijk ook in de herfst van start kan gaan.

Dat de series zich grotendeels afspelen in hetzelfde universum is voor de tv-zender reden om jaarlijks een grote crossover te organiseren. Hierbij wordt een centraal verhaal verteld met personages uit de verschillende series, dat meerdere afleveringen beslaat (meestal één aflevering van elke serie). Dit seizoen is die crossover een bewerking van de klassieke comic Crisis on Infinite Earths, waarin zelfs non-Arrowverse-serie Black Lightning bij het verhaal wordt betrokken. Liefhebbers kunnen meer over deze crossover lezen in het Crisis on Infinite Earths-topic op het forum.

Naast de terugkerende series van The CW zijn er ook terugkerende series op andere kanalen, zoals Titans, dat in de VS te zien is bij DC Universe (en in Nederland op Netflix; seizoen 2 is vanaf aanstaande vrijdag te zien), Doom Patrol (ook DC Universe maar nog niet te zien in Nederland en Pennyworth (in de VS op Epix, in Nederland te zien op Starzplay).

Deze uitgebreide collectie tv-series wordt verder aangevuld met nieuwe titels: Stargirl zal vanaf het tweede kwartaal op zowel DC Universe als The CW te zien zijn en The CW heeft een serie over Superman en Lois Lane in ontwikkeling, waarin naar verluidt het leven van de superheld en de journalist wordt getoond terwijl zij hun zoon Jon opvoeden.

Er is voor de nieuwe series nog geen Nederlandse aanbieder bekend. Van de bestaande series zijn alle titels, behalve Batwoman, te zien op Netflix. Black Lightning loopt echter, in tegenstelling tot de andere series, niet mee met de Amerikaanse uitzendingen, wat betekent dat Nederlandse kijkers wat die serie betreft momenteel een seizoen achterlopen.

Crisis on Infinite Earths: Batwoman, Superman, The Atom, The Flash en Supergirl
Batwoman, Superman, The Atom, The Flash en Supergirl in Crisis on Infinite Earths