VVV-Venlo haalt spits Darfalou weg bij Vitesse

VVV-Venlo heeft met Oussama Darfalou de gewenste aanvallende versterking in huis gehaald. De club uit Limburg maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de 26-jarige spits voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Vitesse. De Algerijnse aanvaller had in Arnhem weinig uitzicht op speelminuten en gaat in Venlo strijden tegen degradatie.

"Feit is dat we op dit moment de minst scorende ploeg in de Eredivisie zijn. Met de komst van Oussama Darfalou hebben we voorin extra mogelijkheden om doelpunten te gaan maken", reageert technisch manager Stan Valckx. "Oussama is een snelle, sterke, doelgerichte spits. Hij heeft een actie in huis en is gebrand om zichzelf in Venlo te bewijzen. We zijn verheugd dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen."

Darfalou maakte in de zomer van 2018 transfervrij de overstap van USM Alger naar Vitesse. Nadat hij met achttien goals topscorer was geworden van de Algerijnse competitie, had hij in de Eredivisie meer moeite met scoren.

In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot 7 doelpunten in 25 wedstrijden. Dit seizoen vervulde hij een bijrol en kwam hij in de Eredivisie niet verder dan 54 speelminuten. Ook onder de nieuwe trainer Edward Sturing hoefde Darfalou niet te rekenen op veel speeltijd, waarop is besloten om de tijdelijke overstap naar Venlo te maken.

Het contract van Darfalou in Arnhem loopt door tot medio 2022.