'Juwelier Willemsparkweg te Amsterdam overgoten met ammoniak tijdens overval'

De juwelier aan de Willemsparkweg te Amsterdam die afgelopen vrijdag is overvallen, is tijdens het incident gewond geraakt nadat de dader haar had overgoten met een bijtende stof, waarschijnlijk ammoniak.

Het slachtoffer vertelt aan De Telegraaf dat de dader die bewuste middag direct bij binnenkomst zijn pistool tevoorschijn haalde.

Volgens de juwelier vroeg de overvaller gelijk naar de inhoud van de kluis, maar toen zij aangaf dat niet te hebben, werd hij woedend en nam hij haar mee naar de ruimte met het toilet.

Zware mishandeling
Buiten het zicht van de straat werd de eigenaar geslagen, vastgebonden met tiewraps en overgoten met ammoniak. 'Hij pakte zijn pistool en zei dat hij me dood zou maken als ik zou bewegen', vertelt het slachtoffer aan de krant.

In het begin begrijpt ze niet wat er gebeurt, maar al snel merkt ze dat ze is overgoten met een zeer bijtende stof. Het slachtoffer loopt hierdoor onder andere brandwonden op in haar gezicht.

Beroving
De vrouw moet van de dader al haar bezittingen afdoen en meegeven. 'Hij heeft zo veel meegenomen. Alle sieraden zijn ook echt diamant en echt goud, en vrijwel alles is weg.

Wel zijn alle sieraden gemerkt met CM. 'Ze moeten dus te traceren zijn als iemand ze wil doorverkopen', aldus de eigenaar.

Buit
De politie bevestigt aan AT5 dat de vrouw is overgoten met een bijtende stof, maar kan niets melden over de precieze buit van de overval.

Er is nog niemand aangehouden voor de overval op de juwelier. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.