Politie veegt Den Haag CS leeg na uit de hand gelopen feest, NS zet extra trein in voor overlastgevers

Meerdere agenten zijn zaterdagavond bekogeld met stenen nadat er ongeregeldheden uitbraken bij een uit de hand gelopen event aan de Wegastraat in Den Haag. Vier agenten raakten hierbij gewond. Bij de ongeregeldheden zijn vier personen aangehouden.

Rond middernacht kwam de melding dat er onrust was ontstaan bij een evenement. Een groep van naar schatting 100 personen wilde zonder entreebewijs of fouilleren een feest betreden. Toen zij het feest binnendrongen heeft de beveiliging besloten het event te beëindigen en de zaal te ontruimen. De bezoekers met kaartje werden hierdoor boos en weigerden de locatie te verlaten.

Na de melding was de politie snel ter plaatse, een groep van ongeveer 100-150 personen wilde de locatie niet verlaten en keerde zich tegen de politie. Er werden vernielingen gepleegd en er werd met stenen en andere voorwerpen naar agenten gegooid. Hierbij raakten vier agenten licht gewond, een van hen is ter plaatste door de ambulance gecontroleerd. Deze agenten doen aangifte.

Om de orde terug te krijgen stelde de politie een linie op om de bezoekers te verwijderen, in samenwerking met de bereden politie. Door de hondensurveillance werden er honden ingezet. Daarbij werd een verdachte later, nadat deze in zijn been werd gebeten, per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. In totaal zijn vier personen aangehouden, zij zitten vast. Het rechercheonderzoek is in volle gang, meerdere aanhouding worden dan ook niet uitgesloten.

Een deel van de weggestuurde bezoekers bleef rond Den Haag Centraal hangen. Daar vandaan rijden geen nachttreinen. Om de bezoekers buiten het station te houden hebben meerdere agenten op linie de hal van Den Haag Centraal geblokkeerd. In overleg met NS is een extra trein ingezet voor deze groep, deze vertrok van Holland Spoor onder begeleiding van de politie.