PostNL faalt, Schiffmacher baalt: begrafenis Deelder niet gehaald

Het is een vaker gehoorde klacht rondom de feestdagen: vertraagde postbezorging. Voor tattoo-artiest Henk Schiffmacher had het dit jaar echter grote gevolgen. Tot de rouwkaart vandaag op de mat viel, dacht hij niet uitgenodigd te zijn op de uitvaart van dichter Jules Deelder.

Deelder overleed op 19 december. Schiffmacher was dus niet aanwezig bij het afscheid, dat plaatsvond op oudjaarsdag. 'En dan krijg je die kaart pas vandaag. In de krant las ik dat het in besloten kring zou gebeuren, dus ik dacht: niet zeuren. Dat doe je niet uit respect voor de familie, het is al treurig genoeg', vertelt de tattoo-artiest aan AT5.

Verbaasd
Toch was Schiffmacher in eerste instantie verbaasd, aangezien hij Deelder goed kende. 'We hebben elkaar veel gezien. Ik zag hem bijvoorbeeld op de Parade, waar hij muziek maakte.' Zelf had Schiffmacher meerdere shows op het jaarlijkse festival in Zuid.

Schiffmacher snapt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. 'Rotterdam is niet zo ver weg. Ik denk niet dat dit het enige geval is. Als je een klachtenlijn over PostNL opent zal het hard gaan.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Fucking post brengt rouwkaart 14 dagen later@post nl

Een bericht gedeeld door Henk Schiffmacher (@tattoomuseum) op4 Jan 2020 om 7:20 (PST)