Meerdere minderjarige straatrovers opgepakt in Almere

De politie heeft opnieuw twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een of meerdere straatroven. De jongen zijn 13 en 15 jaar oud en komen uit Almere.

Sinds november hebben er in Almere diverse straatroven plaatsgevonden. Een beroving heeft een enorme impact op de slachtoffers. Niet altijd is er een goed signalement van de daders of heeft de politie aanknopingspunten om de zaak op te lossen. Onlangs zijn er, naar aanleiding van drie Almeerse berovingszaken, in totaal negen verdachten aangehouden.

De politie ontving in de afgelopen periode meerdere meldingen van berovingen. De drie zaken waarbij nu aanhoudingen zijn verricht, speelden zich allemaal af in de periode 1 november tot 12 december en vonden plaats in verschillende delen van Almere. Zowel overdag als ’s avonds. 

De daders maakten vooral jacht gemaakt op telefoons, Airpods en dergelijke . Tot nu toe zijn er negen jongens aangehouden in de leeftijd van 13 tot 17 jaar, afkomstig uit Almere. Vooralsnog heeft de politie geen indicatie dat de verdachten deel uitmaken van een organisatie of dat de berovingen met elkaar in verband staan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.