Slechts 15% kaarten verkocht voor BDO WK; prijzengeld gehalveerd

De BDO (British Darts Organisation) heeft laten weten dat er gekort wordt op het beschikbare prijzengeld tijdens het BDO-wereldkampioenschap. De totale prijzenpot wordt met bijna de helft verkleind. De winnaars van het heren- en damestoernooi krijgt nog maar respectievelijk 50.000 en 8000 pond. In eerste instantie lagen er cheques van 100.000 en 20.000 pond klaar.

De inkrimping van de prijzenpot is het gevolg van een tegenvallende kaartverkoop. Het WK is verhuist van Lakeside naar de Indigozaal van de O2 in Londen. Slechts vijftien procent (!) van de beschikbare tickets zijn verkocht.

Er was een deal met een managementbureau gesloten die op zoek zou gaan naar nieuwe sponsors. Er is inmiddels 200.000 pond aan overgemaakt, maar nieuwe sponsors zijn niet gevonden.  Volgens BDO-voorzitter Des Jacklin hebben een aantal potentiële sponsoren besloten de BDO de rug toe te keren. Dit komt door de negatieve sfeer die rondom de BDO hangt. Jacklin legt hiervoor de schuld bij de media en enkele dartsforums.

Het BDO WK begint in principe aanstaande zaterdag. De vraag is hoelang ze het nog vol gaan houden....