NAC zet trainers Brood en Vrede op straat

NAC Breda heeft op de laatste dag van dit decenium afscheid genomen van hoofdtrainer Ruud Brood en assistent-trainer Regilio Vrede. De club zag geen brood meer in het huidige trainersduo. 

NAC staat halverwege het seizoen op de zesde plaats in de Eerste Divisie. De achterstand op koploper SC Cambuur bedraagt elf punten. In de laatste wedstrijden voor de winterstop won de Bredase club van FC Dordrecht (3-0) en in het bekertoernooi van Sparta Nijkerk (0-1). 

Het spel van de Bredanaars is al maanden allerbelabberdst, een uitzondering daargelaten zijn de spelers niet beter geworden, binnen de selectie was nog amper draagvlak te vinden voor de trainer en dat het al langere tijd niet botert tussen Brood en de directie (Luuc Eisenga en Tom Van Den Abbeele, red.) is een publiek geheim.

"Eind vorig seizoen heeft Ruud in een bijzonder moeilijke periode het team onder zijn hoede genomen", laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten. "Damage control was het hoogst haalbare toen. Met een schone lei zijn we vervolgens met een vrijwel geheel nieuwe selectie aan het nieuwe seizoen begonnen."

"Het succes van het behalen van de eerste periode heeft niet kunnen verbloemen dat we in de ontwikkeling op individueel niveau alsmede de ontwikkeling van het team meer hadden verwacht", stelt hij. "Bovendien zagen we bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen. Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren."

Tot de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer vervult Willem Weijs voorlopig de rol van interim-trainer in Breda.  "Met Willem Weijs hebben we iemand die de club kent", vervolgt Eisenga. "Aan hem vertrouwen we deze interim opdracht toe. Gezamenlijk zullen we er alles aan doen om het maximale uit spelers en het team te halen. We beseffen ons dat het tijdstip van het afscheid verre van ideaal is, maar door omstandigheden was een persoonlijk gesprek op een eerder tijdstip helaas niet mogelijk", besluit de bestuurder.