Wright wint hanengevecht van Price en staat in finale WK darts

Peter Wright is de eerste finalist op het wereldkampioenschap darts van de PDC. De verliezend finalist van 2014 stuurde Gerwyn Price met 6-3 in sets naar huis na een enerverend duel.

Price zei voorafgaand aan de finale dat Wright blij moest zijn wanneer hij erin slaagde om één set te pakken. De eerste set ging echter met 3-2 naar Snakebite en liet dat fijntjes weten aan de Welshman. De oud-rugbyer nam een set later revanche en vierde de setwinst vol in het gezicht van Wright, die vervolgens hoofdschuddend het podium afliep om te pauzeren. De toon was gezet.

Price kwam daarna het beste uit de ingooieruimte en wist met een honderdfinish de derde set te pakken. Lang kon The Iceman echter niet van de voorsprong genieten. Dankzij twee dertiendarters ging set vier met 3-0 naar Wright, die vervolgens meteen ook een break pakte in set vijf.

De kleurrijke Schot gaf de break in de vierde leg uit handen door vier setpijlen te missen. Een leg later maakte hij er alsnog 3-2  in sets van. Wright verzuimde echter de marge op een voorsprong van twee sets te zetten. Het werd namelijk 3-3.

Price leek daarna de voorsprong over te nemen, maar leverde vervolgens een dramatische eigen leg af. Wright profiteerde en kwam via dubbel twaalf 4-3 voor. Wat er achter de schermen allemaal is gebeurd zullen we later te weten komen.  Pricr had het niet meer en produceerde nog amper nog scores van boven de honderd. Hij kreeg nog wel kansen om set negen te winnen, nadat zijn Schotse tegenstander zeven wedstrijdpijlen onbenut liet. Vanaf 72 miste Price zijn kans, waarna Wright de wedstrijd via dubbel één naar zich toe trok.

Dat de gemoederen tussen de twee spelers nog niet bedaard was, bleek vervolgens na het benutten van de matchdart. Price liep zonder het feliciteren van zijn tegenstander van het podium af. Wright treft in de finale Michael van Gerwen of Nathan Aspinall.