Van Gerwen stoomt na stroeve start door op WK, Price knikkert Durrant eruit

Darter Michael van Gerwen staat weer eens in de halve finales van het wereldkampioenschap van de PDC. De regerend wereldkampioen had het in de kwartfinales bepaald niet makkelijk met de Litouwse verrassing Darius Labanauskas, hoewel hij uiteindelijk wel op dreef kwam.

Van Gerwen gooide niet lekker in set één en ondanks een 158-finish kon hij Labanauskas er niet van weerhouden op voorsprong te komen. In set twee had hij vijf legs nodig, maar die wist hij dan wel te winnen, waarna onder meer een elfdarter hem op weg hielp naar een 2-1 voorsprong.

Via een twaalf- en elfdarter ging ook de volgende set naar de Nederlander, die daarna alleen de matige vijfde set nog verloor. Labanauskas kwam in de buurt van een negendarter, maar verloor die leg alsnog. In set zeven dwong hij Van Gerwen wel tot een vijfde leg, maar na het missen van zes darts zag de Litouwer hoe de groene sloopkogel het na tig matchdarts eindelijk afmaakte.

Michael van Gerwen - Darius Labanauskas (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Darius Labanauskas (Bron: PDC)

Glen Durrant probeerde de eerste darter ooit te worden die tegelijk wereldkampioen bij de BDO en PDC was, maar dat zat er niet in. Hij kon in set één nog aardig mee met een paar hoge finishes, maar daarna was Price gewoon te goed. Durrant hield zich met mooie finishes nog af en toe in de wedstrijd, maar wist slechts één set te winnen: 5-1.

In de halve finales speelt Van Gerwen tegen Nathan Aspinall, Price neemt het op tegen Peter Wright. Het programma begint maandagavond weer even na acht uur.

Glen Durrant - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Glen Durrant - Gerwyn Price (Bron: PDC)