Kat slachtoffer van vuurwerkmishandeling

In de Rotterdamse wijk Bloemhof is een kat afgelopen week mogelijk het slachtoffer geworden van mishandeling met vuurwerk. Dat meldt de  Dierenbescherming Vlaardingen in een bericht op Facebook. Het diertje is deels ontveld op zijn rug, zijn anus is kapot en er zat een stukje plastic in zijn anus. Ook heeft hij geen staart. Het is onbekend of de kat al staartloos was, of dat zijn staart eraf is geblazen door de mishandeling met vuurwerk. 

Het arme diertje, dat het naar omstandigheden goed maakt volgens de Dierenbescherming, is niet gecastreerd en heeft geen halsband of chip. Verder heeft hij voor witte teentjes, achter witte sokjes en een witte kin en bef. De dierenbescherming roept getuigen op om zich te melden en is tevens op zoek naar de eigenaar van de kat. 

De Dierenbescherming: "We kunnen melden dat het naar omstandigheden goed gaat met de kat, die de naam Comet (een van de rendieren van de kerstman) heeft gekregen. Hij eet goed, laat de wondverzorging en medicatie goed toe. Als we hem zachtjes op zijn wang kriebelen geeft hij kopjes, het is een lieverd. Daarnaast is hij nog erg angstig en zit graag lekker veilig onder zijn dekentje verstopt. Er is -zoals hij nu is- geen reden om hem in te laten slapen dus dat is niet aan de orde."

Mocht de eigenaar zich niet melden, dan zal er, zodra zijn medische toestand het toelaat, een nieuw thuis worden gezocht voor Comet.