De Zwaan met 106 gemiddeld voor het eerst in achtste finales WK

Met Jeffrey de Zwaan is er na de kerst naast Michael van Gerwen nog een Nederlander bij op het wereldkampioenschap darts. De Leidschendammer was vanavond in een sensationele partij in de derde ronde met 4-3 te sterk voor Dave Chisnall.

De Zwaan won de eerste set al met een gemiddelde van boven de honderd tegen de als tiende geplaatste Dave Chisnall. The Black Cobra maakte al eerder naam als reuzendoder en deed ook nu niet onder voor de hoger aangeschreven Engelsman. Het was Chisnall die aan de partij mocht beginnen. De Engelsman trok vervolgens weer de tweede set naar zich toe, met 3-2 in legs. Bij de derde pauze stond het 2-2 in sets, nadat beide heren elkaar met 3-0 hadden gebroken. 

Vervolgens was het weer De Zwaan, die de set van Chisnall afpakte, met 1-3. Daarna deed Chisnall maar weer eens het omgekeerde. Daarvoor moest hij wel tot het gaatje gaan, met onder meer een 161-finish terwijl de Nederlander op dubbel zes stond. Het kwam dus aan op een beslissende zevende set. Daarin mocht Chisnall beginnen, maar pakte De Zwaan de eerste leg. De break bleek beslissend. 

Een bijzondere notering overigens voor het gemiddelde van beide heren. Chisnall maakte indruk met een score van 101.73 per drie pijlen. De Zwaan deed het met 106.09 nóg wat beter. De huidige nummer 23 van de wereld speelt in de achtste finale tegen Peter Wright of Seigo Asada.