Manchester City klopt Leicester en heeft weer zicht op tweede plaats

Manchester City heeft de tweede plaats in de Premier League weer in zicht. De landskampioen won zaterdag in eigen stadion met 3-1 van Leicester City, de huidige nummer twee in Engeland, waardoor het verschil tussen Manchester City en Leicester City nog maar één punt is. Koploper Liverpool heeft tien punten meer dan Leicester en speelde een wedstrijd minder.

Na 22 minuten kwam Leicester City via Jamie Vardy nog wel op voorsprong. Toch ging Manchester City met een voorsprong de rust in. Riyad Mahrez, oud-speler van Leicester, maakte na half uur spelen gelijk en vlak voor rust benutte Ilkay Gündogan een strafschop. Halverwege de tweede helft werd het 3-1 voor Manchester City.

Leicester City, de Engelse kampioen van 2016, verloor op 5 oktober voor het laatst in de competitie. Dat was bij Liverpool (2-1).