PDC WK: D. Webster, King en 'Rapid Ricky' naar derde ronde

Darren Webster en Mervyn King staan in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Webster was snel klaar met Yuki Yamada. King had een verlenging nodig tegen Ciaran Teehan.

Webster was Yuki Yamada met 3-0 de baas. Yamada won de eerste leg van de partij, maar bleef scorend achter om Webster bij te blijven. De Engelsman maakte weinig fouten op de dubbels en won vervolgens negen legs op rij. De tweevoudig kwartfinalist speelt in de derde ronde tegen de winnaar uit de partij tussen Adrian Lewis en Cristo Reyes.

King heeft ternauwernood de derde ronde bereikt. King won na een beslissende tie-break met 3-2 van Teehan. King begon sterk en kwam 2-0 voor in sets. In set drie kwam Teehan beter voor de dag. De twintigjarige Ier won de derde set met 1-3, nadat King leek te verzwakken. In set vier, die Teehan mocht beginnen, pakte Mervyn King met een knappe 116-finish een 2-1 voorsprong. De Ier knokte zich echter terug in de set en pakte de beslissende vijfde leg met een 91-finish op tops.

Een vijfde set moest beslissing brengen in de partij en het was Mervyn King die tekende voor de eerste leg. Het werd 2-0 en King mocht gooien voor de overwinning. Hij miste echter vanaf 69 één pijl op tops. Teehan mistte dit keer niet en maakte er vervolgens 2-2 van. Een verlenging was nodig Teehan kreeg meteen de kans om King in leg vijf te breken, maar miste vier darts op dubbel 12. King wist wel te finishen en overwon Teehan daarna in leg zes, King gooide in die leg drie beurten met twee triples en wist vervolgens in veertien pijlen via dubbel acht de partij met 3-2 te besluiten.

Update 17.20 uur

Ricky Evans heeft zich op schitterende wijze geplaatst voor de derde ronde . Rapid Ricky besloot zijn partij tegen Mark McGeeney met een 170-finish.
De rappe Engelsman kwam al snel 2-0 voor in sets. Door de derde set met 2-3 te winnen, kwam McGeeney nog even terug in de wedstrijd. Een vliegensvlugge set met een 92-finish, elfdarter en als klap op de vuurpijl een 170 check-out bezorgde Evans vervolgens de overwinning.

Evans is de komende tegenstander van Michael van Gerwen op het WK. De Engelse darter en de nummer één van de wereld spelen zondag.