PDC WK: Anderson op halve kracht langs Dolan

Dag vier van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Vincent van der Voort vertegenwoordigt onze driekleur op maandagavond. Ook Gary Anderson zal nog in actie komen. Dit bericht krijgt een update na iedere wedstrijd.

Steve Lennon 2-3 Callan Rydz (First Round)
Callan Rydz heeft de avond geopend met een verrassende overwinning op Steve Lennon. De darter uit het Engelse Newcastle treft Danny Noppert in de tweede ronde. De eerste set ging overtuigend met 3-0 naar Lennon, maar daarna won Rydz zes legs op rij om de twee daaropvolgende sets te winnen. De vierde set ging weerd met 3-0 naar Lennon.

De Ier kwam echter meteen op een 2-0 achterstand in de beslissende set, nadat hij in de tweede leg vijf dubbels miste. Lennon kwam even later wel terug tot 2-2 en miste zelfs twee matchdarts. De set ging uiteindelijk met 3-2 naar Rydz en daarmee de partij. De winnaar van de Challenge Tour, het tweede niveau van de PDC, speelt donderdag tegen Noppert.

William O’Connor 3-0 Marko Kantele (First Round)
William O’Connor heeft zich eenvoudig voor de tweede ronde geplaatst voor het WK. De Ierse darter stond geen set af tegen Marko Kantele.
O’Connor, die eerder dit jaar een Players Championship, maakte een laconieke indruk op het podium. The Magpie kon het zich veroorloven, want zijn Finse tegenstander bakte er helemaal niets van.

O'Connor zorgde door zijn houding wel dat hij bijna een 2-0 voorsprong verspeelde in de eerste set. Met moeite werd het 3-2, waarna O’Connor de twee daaropvolgende sets telkens met 3-1 won. De finalist van de World Cup speelt in de tweede ronde tegen Gerwyn Price.

Vincent van der Voort 3-0 Keane Barry (First Round)
Vincent van der Voort wint in een supersnelle partij met 3-0 van Keane Barry. Lees hier verder.

Gary Anderson 3-0 Brendan Dolan (Second Round)
Gary Anderson heeft zich met speels gemak gekwalificeerd voor derde ronde. The Flying Scotsman won in straight sets van Brendan Dolan. De Schot had had makkelijk tegen Dolan. Met een gemiddelde van 93.77 speelde Anderson een degelijke wedstrijd tegen de Noord-Ier. Wel noteerde de tweevoudig wereldkampioen zeven 180-scores in tien legs.

De huidige nummer vijf van de wereld won de eerste en de derde set met 3-0. In de tweede set wist Dolan eenmaal op het scorebord te komen, waardoor hij een whitewash voorkwam. Anderson speelt in de derde ronde tegen Steve West of de winnaar uit de partij tussen Ryan Searle en Robbie King.