Twee mannen op inbrekerspad, een van hen draagt politieshirt

De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 04.10 uur op de Gasthuisring in Tilburg twee 36-jarige Poolse mannen aangehouden nadat in de auto waarin zij reden inbrekerswerktuigen, messen en een hakbijl waren aangetroffen. De bestuurder droeg bovendien een origineel politie-poloshirt. De herkomst daarvan wordt onderzocht. De bijrijder had ook nog speed op zak.

Agenten surveilleerden vannacht over de Trouwlaan. Ze zagen een auto van het parkeerterrein van een supermarkt komen die geen licht voerde en waarvan de uitlaat veel lawaai maakte. Ze besloten een controle in te stellen. De bestuurder reageerde aanvankelijk niet op het stopteken. Ook negeerde hij een rood licht. Uiteindelijk stopte hij op de Gasthuisring. De auto bleek niet verzekerd te zijn

Politieshirt
De bestuurder had onder zijn jas een origineel politieshirt aan. Ook droeg hij een koppel met tasjes en een holster om zijn heup. In dat holster zat een mes. Hierop is hij aangehouden. Tijdens de verdere fouillering werden nog twee messen en diverse inbrekerswerktuigen zoals knipwerktuigen, hoofdlampen, mutsen, schroevendraaiers en lopers bij hem aangetroffen. Naast de stoel van de passagier lag een hakbijl. Ook die man is aangehouden. Hij droeg een hoofdlamp en had een bivakmuts om zijn nek. Hij had ook harddrugs (speed) op zak. De verdachten zijn bekenden van de politie en al vaker ter zake vermogensdelicten aangehouden.