Lyon bevestigt kruisbandblessure voor Depay

Olympique Lyon is bang dat Memphis Depay een serieuze kruisbandblessure heeft opgelopen. De aanvaller begon zondag in de basis tegen Stade Rennes (0-1), maar blesseerde zich halverwege de eerste helft en werd in de rust vervangen.

Er is nog niet veel bekend over de kwetsuur van Depay, die dit seizoen negen keer scoorde in dertien competitiewedstrijden. Trainer Rudi García liet na afloop wel weten dat hij terugkeek op 'een gecompliceerde avond', waarop zowel Depay als Jeff-Reine Adelaïde geblesseerd uitvielen. Bij Les Gones maken ze zich grote zorgen over de linkerknie van de aanvaller.

Technisch directeur Juninho sprak na de wedstrijd ook kort over het wegvallen van Memphis bij zijn club. "Het is heel slecht nieuws, dit lijkt op een serieuze blessure. Hij ligt er mogelijk de rest van het seizoen uit. Hij is onze leider, ik vind dit heel sneu voor hem", sprak Juninho.

Het ging voor Depay mis in een duel met Rennes-verdediger Hamari Traoré. De aanvaller werd aan de zijlijn behandeld en kwam daarna terug in het veld, maar kwam na de rust niet meer het veld op. Als de blessure ernstig is, kan deelname aan het EK 2020 met Oranje op de tocht komen te staan. 

Update 22.02 uur

Memphis Depay heeft een kruisbandblessure opgelopen. Dat bevestigt Olympique Lyon via de officiële kanalen. Het gaat om zijn linkerknie. Daarmee komt het EK op de tocht te staan. Lyon laat wel weten dat de hersteltijd niet meer dan zes maanden bedraagt. Memphis zal onder het mes moeten. Een datum voor de operatie wordt komende week bepaald.