Alle klimaatactivisten vrij, Greenpeace gaat verder met #Protestival

Gisteren werden er tijdens de ontruiming van het Protestival op Schiphol Plaza 25 demonstranten opgepakt. Inmiddels zijn ze allemaal weer op vrije voeten zo meldt AT5. Gisteren zijn er ook tientallen demonstranten, waaronder GroenLinks-raadslid Imane Nadif, 'bestuurlijk verplaatst'. Dat betekent dat ze per bus naar Katwijk of Krommenie werden gebracht en een gebiedsverbod van 48 uur kregen.

Lees ook onze liveblog van gisteren over de ontruiming op Schiphol

Vandaag protesteert Greenpeace opnieuw op Schiphol, dit keer braaf buiten op het Jan Dellaert Plein, wat wel door de gemeente Haarlemmermeer gefaciliteerd wordt. Ook vandaag is FOK! weer aanwezig op Schiphol om verslag te doen van het Protestival. Op het moment van arriveren was het nog betrekkelijk rustig, hoewel de Koninklijke Marechaussee ook vandaag weer opvallend zichtbaar aanwezig is. Buiten is de sfeer nog gemoedelijk, hoewel de politie te paard al weer klaar staat.

Update 13:17 uur:
Schiphol heeft diverse maatregelen genomen om te voorkomen dat de activisten opnieuw Schiphol Plaza kunnen bezetten. Zo is de in/uitgang aan het Jan Delleart plein afgesloten.

Verder vertelt een medewerker van Schiphol dat de personeelsliften vandaag alleen met een toegangspas opgeroepen kunnen worden, waar deze normaal gesproken vrij toegankelijk zijn tussen zeven uur 's ochtends en zes uur 's middags.

Buiten is de sfeer gemoedelijk, ondanks lichte regenval. Hoewel er lang niet zoveel activisten zijn als gisteren, wordt de groep streng in de gaten gehouden door leden van de koninklijke marechaussee.

Protestival Schiphol dag twee  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol dag twee (Foto: FOK! )Protestival Schiphol dag twee  (Foto: FOK! )
Protestival Schiphol dag twee (Foto: FOK! )

Protestival Schiphol dag twee  (Foto: FOK!)
Protestival Schiphol dag twee (Foto: FOK!)Protestival Schiphol dag twee  (Foto: FOK!)
Protestival Schiphol dag twee (Foto: FOK!)Protestival Schiphol dag twee  (Foto: FOK!)
Protestival Schiphol dag twee (Foto: FOK!)