Van Barneveld: "Leven heeft geen zin meer, zal nooit van mezelf houden"

Raymond van Barneveld is geen darter meer, de niet echt geweldige Amerikaan Darin Young klopte de vijfvoudig wereldkampioen in de eerste ronde van het wereldkampioenschap in het Londense Alexandra Palace. Van Barneveld staat niet echt bekend om het kunnen accepteren van een nederlaag, maar dit keer ging het wel érg ver.

"Ja, het is voorbij. Ik speelde gewoon niet goed en ik weet echt niet waar dat aan ligt. Ik stond lekker ontspannen te spelen in de laatste paar weken, maar Darin speelde gewoon goed en gooide een ongelooflijk belangrijke 160 uit", aldus de Hagenaar tegenover de camera van RTL7. "Ik stond te duwen en trekken aan die pijlen, helemaal niet vrij en hij strafte alles af."

Dat ging nog wel, maar vervolgens kwam de klassieke Van Barneveld boven: "Ik dacht dat ik sterker was, maar ik blijk maar gewoon een amateur te zijn, net als iedereen", klonk het depressief. "Ik vergeef het mezelf nooit, ik zal nooit van mezelf houden. Het maakt niet uit hoe vaak ze me toezingen, het maakt allemaal geen reet meer uit. Ik zal mezelf haten, ik walg van mezelf. Het maakt allemaal niks meer uit, wat ik hierna ga doen. Het hele leven heeft geen zin meer", klonk het niet echt opgewekt.

Op de suggestie dat dit misschien het begin van een nieuw leven is, een leven zonder darts, kwam ook niet echt een lekkere reactie: "Nee, dit vergeef ik mezelf nooit meer. Het is klaar. Het is heel veel pijn lijden geweest, ik dacht dat ik m'n kop erbij kon houden, maar ik blijk niet sterk genoeg te zijn. Er overheerst walging."

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl