PDC WK: Humphries stuurt Wattimena na allesbeslissende leg naar huis

Het is Jermaine Wattimena niet gelukt om de derde ronde te bereiken van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Luke Humphries. bleek na een suddendeathleg op 2-2 in sets en 5-5 in legs te sterk. Wattimena hoefde pas in de tweede ronde te beginnen, omdat hij bij de 32 beste spelers hoort. De Westervoorder is als achtteinde geplaatst in Londen. 

De eerste set was voor Wattimena, die foutloos bleef op de dubbel. Ook leg vier won hij, maar daarna was het Humphries die er met twee twaalfdarters en een elfdarter 1-1 van maakte. In set drie ging de turbo bij de Nederlander aan, maar in set vier was het weer Humphries die eenvoudig op gelijke hoogte kon komen. Een beslissende set was nodig. 

In de laatste set gooiden beide spelers boven de honderd gemiddeld en daar was het stuivertje wisselen. Voor de poorten van de hel sleepte Wattimena er nog op 2-2 een tiebreak uit. Met nog één pijl te gaan gooide hij dubbel twintig. In die tiebreak kreeg Wattimena de ultieme kans op de winst. Met twee keer tops ging hij naar 5-4 en kon het toen in de leg afmaken die hij mocht beginnen. Dat deed hij niet, waardoor er een suddendeathleg kwam. Die mocht Humphries beginnen, omdat hij het bullen had gewonnen. Via tops kegelde hij Wattimena uit het toernooi.

Wattimena is voor de kerst al klaar. (PRO SHOTS/Michael Bulder)
Wattimena is voor de kerst al klaar. (PRO SHOTS/Michael Bulder)