Verstappen kijkt met tevredenheid terug op seizoen

Nu de prijzen tijdens het autosportgala van wereld autosportbond FIA gisteravond zijn uitgereikt was het een mooi moment voor Max Verstappen om terug te blikken op het Formule 1-seizoen. Tevreden keek hij terug op het seizoen dat vorig weekend in Abu Dhabi eindigde.

"Ik denk dat het in het algemeen een erg constant seizoen was en we hadden opnieuw goede resultaten. Het begin van het seizoen was lastig. We konden niet om de overwinning meedoen, dus het draaide er om zo consistent mogelijk te zijn. Maar voor mij is dat een natuurlijk proces, aangezien ik meer en meer ervaring krijg. Dat helpt je om constantere prestaties neer te zetten", aldus de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

"Gezien alle omstandigheden was Oostenrijk de beste overwinning. Het is een thuisrace voor het team, het was de eerste overwinning voor Honda in het V6-tijdperk en met zoveel Nederlandse fans op de tribune was het nog iets specialer, vergeleken met de andere overwinningen", vult Verstappen al terugblikkend aan.

In Oostenrijk bereikte de ontwikkeling van de Red Bull-bolide een cruciaal punt. "We hadden daarvoor wat lastige races en we waren niet competitief genoeg. Maar in Oostenrijk brachten we wat updates op de auto en die leken veel beter te werken. Daarnaast maakten we de juiste compromissen met de auto voor de race en de auto kwam tijdens de race opeens tot leven. Het was evengoed erg onverwacht. Voor het team was het een motivatieboost en in het bijzonder voor Honda na al hun moeilijke jaren sinds hun terugkeer in de Formule 1. Er zat dus ook wat opluchting in de overwinning."

Verstappen blikte ook vooruit naar komend seizoen. "We hopen dat we volgend jaar competitiever kunnen zijn. We weten dat we vanaf de start van het seizoen erbij moeten zitten, om voor de titel te kunnen vechten. Daar stoppen we dus al onze energie in. Het zal niet makkelijk worden, de competitie is sterk, maar ik denk dat het team in het verleden heeft laten zien dat ze het kunnen. We gaan ervoor en zullen er alles voor doen wat we kunnen."

Verstappen kijkt met tevredenheid terug op seizoen (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen kijkt met tevredenheid terug op seizoen (Pro Shots / Zuma Press)